Den ukendte gæst

Der er krig i verden, også på den engelske kanalø Guernsey, hvor kvinderne bor. Jeanne Becquet er enke efter »en idiot«, som døde for fem år siden. Øens sidste tyske kommandant var hendes elsker og bortset fra det følelsesmæssige afsavn ved hans afrejse, er der formodentlig også et rent praktisk. Sortbørsen er livlig på øen og i huset, og i tilgift har Jeanne sin ikke ligefrem elskede svigerdatter boende. Og Lily er jøde. 

 

Den nye kommandant skal vindes og besnæres af den ikke helt unge, men stadig erotisk energiske Jeanne. Desværre tror hun fejlagtigt, at han ikke taler engelsk og røber alle sine hemmeligheder. Kommandant von Pfunz’ grufulde hemmeligheder kommer også for en dag. Jeannes mindreårige datter Estelle stjæler hans dagbog, og i den står udryddelseslejrene beskrevet – i en temmelig højlitterær stil må man sige. Og da Lily slæber en bevidstløs mand ind i huset, er dramaet sat på spidsen. Den unge mand taler nemlig lige flydende engelsk og tysk, husker intet, får mærkelige anfald – hvem er han? Andet end en ukendt gæst. »Den ukendte gæst« er fra 1997 – som en engelsk sort/hvid film af den aldrende slags, . Krigen er en kulisse for en psykologisk konflikt og hjælper til en spændingsoptrapning, Helle Hertz  spillerJeanne.

 

Stykkets enkle, klassiske opbygning med optakt, midte, klimaks og udtonen, gør det velegnet til det store og brede publikum, det skal ud og møde i hele Danmark, 


Det Danske Teater.

 

Moira Buffini: Den ukendte gæst. 
Medvirkende: Helle Hertz, Peter Steen, Ann Eleonora Jørgensen, Mette Madsen og Alexandre Williaume

Iscenesættelse: Inger Eilersen. 

Scenografi: Karin Betz.