IK for børn - skilsmissefortællinger

IK’ FOR BØRN satte fokus på skilsmisseerfaringer fra børnenes synsvinkel. Det var helt ægte og dybt personlige historier, som blev præsenteret, og der var både unge og forældre på scenen.

En skilsmisse forandrer børns verdensbillede og levevilkår. Forestillingen gik bag om statistikken og fortæller stærkt genkendelige historier om en problematik, som de fleste har eller har haft tæt på – og rystende beretninger om vold og svigt, der viser hvor galt det kan gå.

IK’ FOR BØRN fortalte 21 medvirkende deres egne historier om deres erfaringer med skilsmisse. I de 21 historier mødte man Alexander, der konsekvent omtaler sin far som “Svinet” efter forældrenes skilsmisse og farens svigt. Evrim fortalte om sit møde med statsforvaltningen, der under forældrenes retssag er komplet uforstående over for hans virkelighed på Nørrebro. Og Karen berettede om den dag, hun endelig følte sig accepteret som en del af sin fars nye familie.

Forestillingen var støttet af Egmont Fonden og en del af fondens indsats på skilsmisseområdet.

Forestillingen var støttet af Egmont Fonden.

MANUSKRIPT: De medvirkende

INSTRUKTION: Inger Eilersen

WORKSHOPLEDER: Donna Cadogan og Babak Vakili

FOTO: Maria Fonfara

SAMARBEJDSPARTNERE: Egmont Fonden, Dagbladet Information og DR Tværs

IDÉ OG KONCEPT: Henrik Hartmann

 

DR TVÆRS var med til at formidle forestillingens fortællinger på video og i interview, som du kan se på deres hjemmeside gennem nedenstående links: