Natten synger sine sange

Tekst: Max Melgaard
Det er en norske forfatter Jon Fosses stykke »Natten synger sine Sange«.
Jon Fosse er det store, nye lys i norsk dramatik, og gennem de seneste par år har han været opført på flere københavnske teatre. »Natten synger sine Sange« er Jon Fosses seneste stykke, »Natten synger sine Sange« er et minimalistisk drama om hverdagslivet. Om de problemer, der opstår med kærligheden, når der kommer et barn. Manden er sygeligt jaloux og sig pá sarnme tid indadvendt. Han tør ikke gå ud. Han er forfatter, men han er gảet fuldstændig i stå. Han bliver konstant afvistaf forlagene. Nu er han handlingslammet. Kvinden er lidenskabelig og oplevelsessyg, Hun savner kontakt med omverden. Og med omverdenen mener hun ikke ligefrern hans forældre, som er de eneste, der kommer inden for i hjemmet hos dem. De passer med andre ord ikke ret godt sammen, nu hvor kærligheden og passionen er blevet skiftet ud med bleer og sutteflasker.

Oppe i Norge er Jon Fosse det store forfatterhåb. Han debuterede i 1983 med romanen »Raudt« og gjorde det så grundigt, at han straks efter kunne titulere sig fuldtidsforfatter.Gennem årene er det blevet til otte romaner, tre novellersamlinger samt et hav af digte. I 1992 laver han sit første skuespil. Det er i øvrigt et bestillingsarbejde, og det er gennem årene blevet til i alt otte skuespil, hvoraf »Natten synger sine Sange« er hans hidtil seneste.
Det unge par spilles af Mikael Helmuth og Lina Franke Hedegaard. Forældrene spilles af Bo Samuelsen og Lotte Olsen. Og så er der en meget overraskende slutning på stykket, men den skal
ikke røbes her. Den skal opleves fra i eftermiddag
på Jomfru Ane Teatret.
Medvirkende
Mikael Helmuth
Lina Franke Hedegaard. 
Bo Samuelsen
Lotte Olsen
Iscenesættelse : Inger Eilersen
Scenografi : Maja Ravn
Foto : Niels Krogh Olsen