The Woods

Stykket handler om et par, Nick og Ruth, der tilbringer en nat i et hus på landet. De presser deres forhold til bristepunktet i en nat med historier og skænderier, kun for at genopdage deres behov for hinanden om morgenen.

Stykket finder sted på verandaen foran Nicks families sommerhus, hvor han og Ruth overnatter.The Woods slutter med en godnathistorie, men den endelige forsoning forbliver ubehageligt tempereret af den voldelige kerne, som vi nu ved gemmer sig under de beroligende ord.
The Woods af David Mamet er et karakterstudie af to mennesker, der repræsenterer indbegrebet af mand og kvinde, og udforsker, hvordan vi formår at overleve i den mørke urskov af relationer. Mamet er især interesseret i kvinders ønske om at “bygge rede” og mænds frygt for det. Problemet med The Woods er, at Mamets opfattelse af seksuelle forhold generelt er en smule forkvaklet. Hans karakteristik af kvinder lider akut af madonna-luder-syndromet. De er sexobjekter, som på samme tid har en mystisk, plejende kvalitet over sig. Hans mænd er forankret i Chicago-macho. Karaktererne i The Woods er ingen undtagelse. Stykkets udfordring er derfor for instruktøren og skuespillerne at skabe to interessante karakterer, der kan stå som individer over de stereotyper, der er sat for dem, og som kan gøre handlingen klar i en i bund og grund statisk situation.
Medvirkende
Anders Hove
Lone Petersen
Instruktion Inger Eilersen
Scenografi Nina Flagstad