turbo

Sådan skrev juryen om Turbo i forbindelse med  Dramatisk Debut.

TURBO var i finalen ved Dramatisk Debut på Teater V i 2020, hvor femten af dramatikerens barndomsvenner, der ikke har været i teateret siden folkeskolen, mødte op. De havde for første gang en god oplevelse i en teatersal, fordi de blev repræsenteret og taget seriøst på scenen.

Turbo vandt ikke juryens førstepræmie, men stykket vandt vores hjerter, os der arbejdede med readingen. Vi oplevede replikker der skabte karakterer, og en ung stemme, hvis lige vi ikke tidligere havde mødt.

 

TURBO formår suverænt at beskrive et menneskes opløsning.
Et skarpt nærstudie af en karakter, hvis liv ændres fatalt.
Dette træder frem via det markante hverdagssprog med street-slang, der bevidst afstår fra heftigt teatralsk billedsprog.
Denne tekst vil kommunikere enkelt, eklektisk og i korte sætninger.
Det giver rytme og performativitet og skaber en ond fremadskridende pulseren i publikum.

Vi forstår, at Turbo nedbrydes indefra og udefra og vi fornemmer det i rytmen. Vi oplever ham tabe kroppen bid for bid. Han bliver til ord og til slut helt tavs. Vi bemærker, at han næsten ikke formår at sige det han må sige: At sige, hvad han føler. Han har simpelthen ikke sproget til det!
I sidekaraktererne opstår der en uventet kærlighed og medmenneskelighed – ja, faktisk en ynde og visdom, som er helt uventet …
Vi tvinges til at lytte til mennesker der ikke så tit får lov til at få ordet, men som kender til livet og tabet af det.
– Og slutningen er ægte rørende….

 

 

 

Medvirkende:
Patrick Baurichter; Besir Zeciri, Nicolai Jørgensen og Camilla Lau
Instruktion : Inger Eilersen